Vierde Internationale

Acht maanden voorarrest


Bron: De Internationale, 1960, nr. 1, driemaandelijks [Met dank aan Rob Gerretsen]
Deze versie: spelling
Transcriptie/HTML en contact: Adrien Verlee, voor het Marxists Internet Archive
| Hoe te citeren?

Qr-MIA

       


Deel deze tekst met een kennis
Het e-mailadres:


Acht maanden bevinden de kameraden Santen en Raptis zich in voorarrest. Terwijl in het algemeen een vooronderzoek niet langer dan twee à drie maanden duurt neemt de Nederlandse klassenjustitie op een weerzinwekkende wijze wraak op onze kameraden, die geen andere misdaad begingen dan zich in te zetten voor de bevrijdingsstrijd van het onderdrukte Algerijnse volk.

Honderden arbeiders, geleerden, studenten en kunstenaars uit alle delen van de wereld hebben aan de Nederlandse justitie om vrijlating verzocht van de twee kameraden. Tot dusverre zijn deze verzoeken afgestuit op de harde onwil van “onze” aller christelijkste regering die alleen snel recht weet te spreken als het om individuen gaat zoals mijnheer Oberländer, Zwart en zijn handlanger Hompe.

Aan de acht maanden voorarrest van onze kameraden kan men de angst en de haat afmeten die de Nederlandse bourgeoisie heeft voor consequente revolutionaire strijders.

Proletarisch internationalisme, onvoorwaardelijke steun aan een anti-imperialistische beweging dat is de drijfveer geweest van de kameraden Santen en Raptis.

Noch de BVD-knechtjes, noch de Franse Rode Hand (rood van het bloed van de vrijheidsstrijders die er door vermoord zijn), noch Interpol of FBI zijn bij machte onze beweging af te brengen van zijn doel om strijd te voeren tegen de wereldbourgeoisie.

Eist met ons de onmiddellijke vrijlating van Santen en Raptis

Verklaring van de redactie inzake de arrestatie van de kameraden Sal Santen en Michel Raptis

De arrestatie van de kameraden Sal Santen en Michel Raptis heeft de Hollandse kameraden bijzonder getroffen.

Gelukkig weten allen zich gesterkt door de wetenschap dat beide kameraden onverschrokken en moedig, zoals het de strijders voor de vrijheid van alle onderdrukten betaamt, oog in oog met de klassenjustitie staande de idee van de proletarische klassenstrijd tot het uiterste zullen verdedigen.

Zij hebben zich geschaard in de rij van hen die in de gevangenissen en concentratiekampen van het Franse imperialisme zitten, omdat zij hielpen aan de koloniale oorlog in Algerije een einde te maken.

Van deze plaats zeggen wij onze onvoorwaardelijke solidariteit toe aan de gearresteerde kameraden en doen wij een beroep op alle socialisten en strijders tegen koloniale onderdrukking om met ons de onmiddellijke vrijlating van beide kameraden te eisen.

Hoog de solidariteit met de kameraden Raptis en Santen
Leve de Algerijnse revolutie
Leve de Vierde Internationale